Lisäsimme palveluumme oman mainos-editorin, jolla käyttäjät voivat luoda suoraan palvelun sisällä yksinkertaisia mainoksia. Perusajatuksemme eeScreen-palvelussa on pitää käyttöliittymä yksinkertaisena ja siten helppokäyttöisenä. Mainosten sisältö ajateltiin aluksi palvelun ulkopuolella tehtäväksi asiaksi, jolloin jokainen voisi käyttää haluamaansa graafista työkalua mainosten tekemiseen. Huomasimme kuitenkin, että joissain mainoksissa sisältöä olisi hyvä hieman muunnella, jolloin oma mainos-editori alkoi tuntua järkevältä lisäominaisuudelta.

Yrittäjillä on usein mainoksia, joissa kerrotaan esimerkiksi aukioloajoista, tuotteiden hinnoista tai vaikkapa ravintolan menusta. Mikäli tuollainen mainos on tehty palvelussa olevalla mainos-editorilla, sen muokkaaminen onnistuu kokonaan palvelusta poistumatta.

Mainos-editori perustuu vektorigrafiikkaan, jossa graafiset elementit ja tekstit ovat muokattavia objekteja, joiden kokoa, sijaintia, väriä, ym voi muuttaa. Koska tuollainen sisältö ei ole yhteensopiva kaikille näytöille, editori luo palveluumme mainospohjia (ad template), joista voidaan tarvittaessa luoda tavallisia kuvia. Mainospohja jää siis palveluun talteen muokattavassa muodossa, mutta näytölle asetettaessa se muunnetaan automaattisesti tavalliseksi kuvatiedostoksi.

Mainos-editori löytyy Mainokset sivulta HALLITSE MAINOSPOHJIA -napin takaa. Näkymässä luoda, kopioida ja poistaa mainospohjia. Itse Mainos-editori avautuu klikkaamalla LUO MAINOSPOHJA -nappia tai avaamalla olemassa olevan mainospohjan. Editorissa on vain hyvin yksinkertaisia muokkaustyökaluja, mutta niiden pitäisi olla riittävät yleisimpiin tarkoituksiin. Visuaalisesti yksinkertaiset mainokset toimivat mainosnäytössä parhaiten ja liika informaatio jää helposti lukematta.

Mikäli sinulla on omia näyttöjä, mainospohjan resoluutiovalinnoissa näkyy myös kaikki omat näyttösi, jolloin voit varmistaa pohjan olevan juuri oikean kokoinen näytöllesi. Ominaisuuksia varmaan tulevaisuudessa tulee lisääkin, mutta tällä ensimmäisellä versiollakin voi tehdä yllättävän monipuolisia mainoksia.

Saku
Founder, CEO and SW nerd of Eeku Oy. Yrittäjä, toimitusjohtaja ja koodinörtti @ Eeku Oy.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.