Julkaisimme juuri uuden tuotteen eeScreen palveluumme. Ideamme syntyi kiinteistönvälitysalasta, jossa yhä suurimmalla osalla yrityksistä on yhä näyteikkunoissaan kohteita printatuilla paperilapuilla. Voiko se olla yhä paras tapa näyttää kohteita ja saada kiinnostunut ohikulkija lopulta asiakkaaksi?

Kiinteistönvälittäjän ongelma ja ratkaisu

Tavallinen mainosnäyttö ei ratkaise kiinteistönvälittäjien ongelmaa, sillä se tavallinen ajastettu esitys ei anna mahdollisuutta tutkia kohdetta tarkemmin. Juuri kun olet kiinnostunut kohteen kuvasta, katsonut katuosoitteen ja hinnan, niin kohde vaihtuu ja muut tiedot jäävä näkemättä. Mikäli näytössä pyörii paljon kohteita, niin koko kierroksen odottaminen uudelleen voi kestää tuskastuttavan kauan. Hyvä ratkaisu ongelmaan on interaktiivinen mainosnäyttö, jossa tavallinen esitys kiinnittää huomiota ja tarvittaessa ohikulkija voisi selata kohteita omassa rauhassa.

Ideoinnissamme lähtökohta oli, että mitään erikoislaitteita ei tarvittaisi ja ratkaisun pitää myös toimia ikkunalle asennetusta näyttölaitteesta. Koska käytännössä kaikilla on mobiililaite mukanaan, päätimme ideoida tekniikkaa, jolla mobiililaite muutettaisiin näyttöä ohjaavaksi kaukosäätimeksi. QR-koodi oli meidän mielestä paras tapa saada yhdistettyä mobiililaite ja näyttö, sillä se tarjosi ratkaisuun eniten joustavuutta.

Sisällön hallinta

Interaktiivisen näytön omistajalla on käytössään hallintanäkymä, jossa voidaan näytettävät tuotteet asettaa paikoilleen. Siellä voidaan järjestellä tuotteet kategorioihin tai vaikka ala-kategorioihin. Lisäksi voi valita näytöllä “pyörivät” sivut, eli vaikkapa eräänlaiset sisäänheittotuotteet, joilla herätetään katsojan kiinnostus. Sitten näyttöä selatessa voidaan näyttää koko tuotevalikoima.

Vie lähemmäksi ostotapahtumaa

Jotta pelkästä tuotteiden selailusta tulisi helpommin liiketoimintaa, lisäsimme mahdollisuuden asettaa näytölle omia linkkejä, jotka näkyvät kaukosäätimessä linkkinappeina. Linkkejä on kahdenlaisia – Globaaleja, jotka näkyvät koko ajan kaukosäätimessä ja sivukohtaisia, jotka jokaiselle sivulle voi asettaa erikseen. Ideana on, että Globaalista linkistä varmaankin ohjataan käyttäjä yrityksen etusivulle tai verkkokaupan etusivulle – tai voi tehdä omat linkit vaikka molempiin. Sivukohtaisilla linkeillä voidaan ohjata juuri kyseisen tuotteen sivulle, vaikkapa suoraan verkkokaupassa. Kiinteistökohteissa kohteen voi tietenkin viedä selaamaan lisätietoja kohteen omille sivuille.

Käyttö infonäyttönä

Pelkän tuotevalikoiman lisäksi näyttöä voi mainiosti käyttää myös erilaisen informaation tarjoajana. Yrityksen sisäisessä käytössä näytöllä voisi olla vaikka automaattisesti pyörivät uusimmat tiedotteet, mutta selaamalla voisi rauhassa selata ja lukea tiedotteita. Selatessa voisi kaivaa myös vaikkapa yhteystietoja tai karttaa, ym. Ja kategorioiden avulla tosiaan tietojen etsimisestä voi tehdä kätevää.

Mobiililaitteiden tuki

Uusimmissa puhelimissa QR-koodin lukeminen onnistuu suoraan kamerasovelluksesta, eikä mitään lisäsovelluksia tarvita. Käynnistää kameran, osoittaa sillä QR-koodia ja aukaisee koodista tunnistettavan linkin. Vanhempiin puhelimiin saa QR-koodeja lukevan sovelluksen, mutta se on tietenkin pieni lisävaiva. Applen laitteissa tuki löytyy alkaen iOS 11 versiosta, eli 94% käytössä olevista iPhoneista (Lähde: Apple App Store tilastot). Android-laitteissa kamera lukee QR-koodeja alkaen Pie 9 versiosta ja Oreo 8 versiosta Google Lensin kautta. Android-laitteilla uusien versioiden käyttöönotto on paljon hitaampaa, joten toukokuu 2019 mittauksessa 38,7% Android-puhelimista käytti Oreo 8 versiota tai uudempaa (Lähde: Android Dashboard). Suunta on onneksi jyrkästi ylöspäin ja lisäksi valmistajilla on usein omia kamerasovelluksiaan, joten tuki voi löytyä vanhempiakin Android-versioita käyttävistä laitteista.

Ota yhteyttä

Mikäli kiinnostuit tuotteestamme, ota yhteyttä ja voimme kertoa lisää.
Voit myös tutustua tuotteisiimme Tuotteet -sivultamme.

Saku
Founder, CEO and SW nerd of Eeku Oy. Yrittäjä, toimitusjohtaja ja koodinörtti @ Eeku Oy.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.