millit web service

Kuinka yhdistää startup- ja kasvuvaiheessa olevat yritykset sijoittajien kanssa? Kuinka tehdä se helpoksi ja miellyttäväksi palveluksi kaikille osapuolille? Näihin kysymyksiin Millit Oy halusi vastata verkkopalvelullaan, jossa osapuolet löytävät toisensa visuaalin kartan avulla. Eeku Oy valittiin toteuttamaan koko palvelun sekä tekninen että graafinen toteutus.

Toiminnallisuus

Millit-verkkopalveluun kuka tahansa voi rekisteröidä oman yrityksensä ilmaiseksi. Jokainen sijoittaksi rekisteröityvä tarkistetaan manuaalisesti, jotta palvelussa ei olisi “huijarisijoittajia”. Samalla käyttäjätunnuksella voi olla mukana useassa yrityksessä ja myös sijoittajana.

Yrityksen perustajat voivat asettaa yrityksellensä erilaisia tietoja, joilla mahdolliset sijoittajat löytävät yrityksen erilaisia suodattimia käyttäen, kuten vaikkapa toimialasuodatinta. Yritykset järjestetään visuaalisella kartalla toimialansa mukaisiin sektoreihin ja lisäksi yrityksille lasketaan reaaliaikaisesti eräänlainen “hotness” arvo, joka määrittää kuinka lähellä kartan keskustaa yritys sijoitetaan. Tämä arvo muuttuu, mikäli sijoittajat ja muut käyttäjät osoittavat kiinnostusta yritystäsi kohtaan. Yrityksen koko määräytyy sen mukaan, kuinka paljon tietoja on saatavilla, mikä tietysti auttaa sijoittajia kiinnostumaan yrityksestä.

Jokainen yritys voi hallinnoida omia tietojaan ja niiden näkyvyyttä muille. Eli käytännössä jokainen tieto voidaan valita yksityiseksi, jolloin niitä eivät pääse ulkopuoliset katsomaan. Tarvittaessa erillisiä lukuoikeuksia voidaan antaa valituille sijoittajille, joita myös sijoittajat voivat palvelun kautta pyytää yrityksen admin-käyttäjiltä.

Jokaiselle yritykselle tulee palveluun myös suora linkki omille sivuille, jota yritys voi itse käyttää. Esimerkiksi https://www.millit.fi/company/eeku-oy.

Esittelyvideo

Nauhoitin nopeasti pienen demonstraatiovideon Youtube-palveluun, mutta voitte tietysti käydä myös itse kokeilemassa, ihan ilman mitään rekisteröitymistä.

Teknologiat

Palvelun palvelinpuoli (backend) on toteutettu käyttäen Ubuntu serveriä, jossa alustana toimii Python Django ja tietokantana PostgreSQL. Käyttäliittymäpuolella (frontend) käytettyjä teknologioita ovat HTML5, LESS, Bootstrap ja JavaScript/jQuery. Graafiseen toteutus tehtiin tilaajan päättämälle riittävälle tasolle, jotta järjestelmä voitiin julkaista.

Yhteenveto

Projekti oli erittäin mukava ja mielenkiintoinen toteuttaa. On erittäin antoisaa saada tehdä kokonainen tuotetoteutus itse Eekun porukalla – graafisine ilmeineen. Yhteistyö sujui mielestämme erittäin hyvin Millitin kanssa ja yhteistyö jatkuu varmasti vielä tulevaisuudessakin jatkokehityksen muodossa. Erilaisia lisäominaisuuksia nimittäin palveluun on jo useita odottamassa sopivaa hetkeä. Käykää rohkeasti kokeilemassa palvelua ja penkomassa eri yritysten julkisia tietoja. Mikäli sinulla on oma yritys, sen lisääminen palveluun ei vie montaa minuuttia. Ja vaikket välttämättä ihan juuri nyt olisikaan etsimässä sijoittajaa, saat ainakin ilmaista näkyvyyttä. Lisäsijoittajiakin palveluun toivotaan, sillä näin Millit-palvelun alkuvaiheessa niitä on vielä melko vähän.

Saku
Founder, CEO and SW nerd of Eeku Oy. Yrittäjä, toimitusjohtaja ja koodinörtti @ Eeku Oy.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.