EEKUN TIIMI


Oululaista ossaamista!

Eeku Oy on oululainen yritys, joka on virallisesti perustettu joulukuussa 2014. Microsoftin (ex-Nokia) lakkautettua Oulun puhelinkehitysyksikön, näimme loistavan mahdollisuuden oman yrityksen perustamiseen – mahdollisuuden tehdä asiat oikein, laadukkaasti ja ketterästi, ilman suuren organisaation painolastia.

Jokainen koulutus ja asiakasprojekti on meille tärkeä, joten olemme henkilökohtaisesti teidän käytössänne. Haluamme teidän tietävän meistä lisää.

Saku Huttunen

CEO, Kouluttaja, Koodaaja

saku

Olin kesällä 1992 ruohonleikkaajana isäni työpaikalla, Pohjolan Voimalla. Toimistossa eräs Turbo Pascalilla tehty softa hajosi, eikä talossa ollut enää ketään sitä osaavaa. Isäni vinkkasi ruohonleikkaajan koodaavan TurboPascalilla lähes päivittäin ja minun ruohonleikkuu loppui siihen. Seuraavan kesän olin samaisessa talossa koodaajana, suoraan lukion penkiltä.

KOULUTTAJATAUSTA

Aloittanut kouluttamisen vuonna 1995 sivutoimisena ATK-tuntiopettajana, jossa toimi viitisen vuotta. Seuraavassa työssä Mentor Graphicsilla vastuuseen kuului tuotekoulutukset ja konsultointi. Kouluttajan hommat työn ohessa jatkuivat Nokialla ja Microsoftilla. Pitänyt koulutuksia ympäri maailman, aina Pekingistä Kaliforniaan.

Käyttänyt Agile -menetelmiä vuodesta 2009, toimien Scrum Masterina ja Product Ownerina, enimmillään samanaikaisesti 40+ henkilölle. Käynyt useita Agile, coaching ja leadership -koulutuksia ja lukenut kirjallisuutta aiheesta, mutta kokee oppineensa ylivoimaisesti eniten käytännön työssä ja pitääkin vahvuutenaan soveltamistaitoa haastavissa tilanteissa. Ammentaa työelämässä erityisesti oppimiseen ja motivaatioon liittyviä urheiluvalmennuksen oppeja lentopallovalmentaja-ajoiltaan.

OHJELMOINTITAUSTA

Oppi ohjelmoinnin isältään jo 80-luvun alussa C64:lla. Koodasi nuoruudessaan pelejä ja demoja kielinä Basic, Pascal, C ja Assembly.

Oikeat ohjelmointityöt alkoivat kesätyönä 1993, jatkuen aina tähän päivään saakka erilaisissa yrityksissä ja rooleissa. Nauttii erityisesti arkkitehtuurisen rungon rakentamisesta, RTOS -ongelmien ratkomisesta ja erilaisista koodioptimoinneista.

TEKNOLOGIOITA

– C, C++, Python, Fortran, Assembly, Java, JavaScript, WxWidgets, Qt, System V, Posix, Android, Windows, Linux, …
– HTML, CSS, Jade, Bootstrap, LESS, NodeJS, PHP, MySQL, WordPress, Cocos2D-x, iOS, …

Henrik Erkkilä

CTO, Koodaaja

OHJELMOINTITAUSTA

Aloitti ohjelmoinnin yläasteikäisenä 90-luvun puolivälissä C++ ja C kielillä, koodaten pääasiassa erilaisia graafisia sovelluksia OpenGL ja DirectX rajapinnoille. Yliopisto-opintojen alkupuolella 2003 mukaan tulivat myös Python ja Java.

Työt ohjelmoijana alkoivat Nokialla 2008, keskittyen pääasiassa erilaisiin Windows ja Linux -työasemasovelluksiin. Rakensi ja ylläpiti tärkeimpiä komponentteja S40 Java SDK alustasta, kuten esimerkiksi Kernel -simulaattoria ja prosessienvälistä kommunikaatiosysteemiä. Myöhemmin päätehtävänä oli Android käyttöliittymäohjelmointi.

Erityisinä vahvuuksina voidaan pitää kykyä omaksua uusia teknologioita erittäin nopeasti ja taitoa debugata ratkaisu vaikeimpiinkin ongelmiin.

TEKNOLOGIOITA

– C, C++, C++ STL, Python, Java, x86/ARM/Z80 Assembly, Prolog, WxWidgets, Qt, OpenGL, DirectX, Android, Windows, Linux, …
– HTML, CSS, PHP, Jade, MySQL, MongoDB, REST, NodeJS, Django, JavaScript, Cocos2D-x, iOS, …

henkka300

Eräästä Nokian puhelinprojektista oli loppumetreillä löytynyt bugi datan kompressointimoduulista, eikä kukaan tuntunut ymmärtävän missä vika on. Henrik pyydettiin tutkimaan asia kiireellisenä, vaikka hänellä ei ollut vastaavista kompressointimoduuleista mitään aikaisempaa tietoa. Samana päivänä neljän aikaan aamuyöstä Henrikiltä tuli viesti, “Vika on löytynyt, mutta käyn nukkumassa ennen sen korjaamista”. Aamu yhdeksän aikaan Henrik oli jo käynyt nukkumassa ja korjannut vian.

Mikko Nevala

Koodaaja

OHJELMOINTITAUSTA

Aloitti ohjelmoinnin noin 10-vuotiaana, kun perheeseen hankittiin ensimmäinen tietokone. Ensimmäiset ohjelmoinnit olivat erilaisia pelejä, joista opintojen kautta mukaan tulivat myös hyötyohjelmat. Ennen tietojenkäsittelyn FM tutkintoa Oulun Yliopistolla, Mikko kävi myös opiskelemassa elokuva- ja viestintäalaa Kemi-Tornion AMK:ssa. Suurimmat intohimot ohjelmoinnissa liittyvät erilaisten loogisten ongelmien ratkomiseen sekä käyttöliittymien suunnitteluun ja toteuttamiseen.

TEKNOLOGIOITA

– C, C++, C#, Java, Python, PHP, JavaScript, jQuery, Unity3D, QT, …
– HTML5, CSS3, Backbone, CoffeeScript, PySide, MySQL, PostgreSQL, …

Mikko Nevala

Mikko on pelannut strategisesti erittäin haastavaa go-lautapeliä yli 10-vuotta kiertäen ympäri maailmaa, mm. kahden kuukauden opiskelumatkalla Kiinassa ja Taiwanissa. Go-lautapelissä Mikon luokitus on 4-dan ja koodaajanakin hänellä on vähintään musta vyö.

Sami Pekkala

Koodaaja

Sami Pekkala

Samin CV näytti henkivartijan papereilta – musta vyö Ju-Jutsussa, Järjestyksenvalvojakoulutus, Kaasusumutinkoulutus. Jossain sivulauseessa oli kuitenkin maininta oman CMS:n koodaamisesta, joka johti haastattelukutsuun ja työpaikkaan. Aika pian töiden aloittamisen jälkeen huomasimme Samilla olevan ninja-taitoja myös koodaamisessa.

OHJELMOINTITAUSTA

Samin on ohjelmoinut erilaisia verkkosivustoja ja verkkopalveluja harrastuksenaan. Ennen työtä Eekulla, hän pääasiassa teki verkkosivuja PHP:llä ja oli rakentanut muunmuassa oman sisällönhallintajärjestelmän (CMS).

Samilla on erittäin hyvin hallussaan käyttöliittymäpuolen toteutus, joten esimerkiksi flexboxit taipuvat näppärästi. Lisäksi tietoturvallisuusasiat ovat lähellä sydäntä ja varmaan sen vuoksi tietoturva-asiat ovat myös teknisesti erittäin hyvin hallussa.

Vahvasta PHP taustasta huolimatta Sami on omaksunut Python, Django ja Bootstrap -teknologiat erittäin nopeasti ja hyvin.Parin kuukauden työskentelyn jälkeen on vaikea uskoa, että nuo eivät olleet hänelle aikaisemmin tuttuja.

TEKNOLOGIOITA

– Python, Django, PHP, JavaScript, jQuery, Bootstrap, Windows, Linux, …

– HTML5, CSS3, SASS/SCSS, AJAX, SQL, Apache, …