Olen osallistunut lukuisiin Agile, Scrum ja leadership -koulutuksiin. Alussa tunsin oppivani paljon, mutta useat opetetut teoriat olivan hankalia käytännön työssä. Tarjottiin hienolta tuntuvia erilaisia "arviontipelejä" ja rituaaleja, jotka tuntuivat vain haittaavan oikeaa ketteryyttä. Käytännön kokemuksien kautta ymmärsin oikean ketteryyden ja scrum-menetelmän olevan muuta kuin käymieni koulutusten opit.

Scrum on lopulta yksinkertainen kehikko, jonka todelliset haasteet uudessa ajatusmallissa ja käytännön soveltamisessa. Jokainen tiimi on erilainen, joten täytyy ymmärtää ketteryyden ydin ja soveltaa pääperiaatteita unohtamatta. Vuosien taustani kouluttajana helpotti päätöstäni alkaa itse järjestämään parempia, käytännön haasteisiin vastaavia koulutuksia.

Saku Huttunen, Kouluttaja

Miksi tilata koulutus Eekulta?

groups

Asiakaslähtöisyys

Ihmiset, tiimit ja työyhteisöt ovat tarpeineen erilaisia. Koulutuksemme räätälöidään aina tilaajan tarpeita vastaaviksi, jotta emme tuhlaisi kenenkään aikaa. Tehokkaiden koulutustemme painopisteet ovat aina valittu tilaajalle sopivimmaksi.

handyman

Käytännönläheisyys

Pelkän teorian sijaan tarjoamme käytännönläheistä koulutusta, jota on helppo soveltaa oikeaan työhön. Kokemusta on eri kokoisista organisaatiosta ja ymmärrämme niiden tuomat haasteet. Tarjoamme leikkien ja korulauseiden sijasta oikeaa osaamista.

support

Jatkotukeminen

Koulutuksemme opastaa teidät alkuun, mutta ketteryys on jatkuva prosessi. Tarvittaessa olemme käytössä myös koulutusten jälkeen, mikäli tarvitsette apua seuraavissa askelissanne kohti parempia työskentelytapoja.

Agile scrum koulutustarjonta

Yksinkertaistimme koulutustarjontamme kysynnän mukaiseksi. Jokainen koulutuksemme räätälöidään tilaajan tarpeiden mukaiseksi. Selvitämme muutamalla lyhyellä keskustelulla tilaajan odotukset ja todelliset tarpeet, jotta voimme tehokkaasti kouluttaa juuri tarvittavat asiat.

Pääasiassa pidämme yhden tai kahden päivän koulutuksia, riippuen koulutustarpeesta ja tilaajan tarvitsemasta sisällöstä. Lisäksi voitte tilata myös lyhyitä konsultointeja, vaikkapa parantamaan nykyisiä toimintamalleja tai auttamaan ongelmissa. Alla yhden ja kahden päivän koulutusten sisällöt, joita tarvittaessa muokkaamme tarpeiden mukaan.

Agile scrum (1 päivä)

200 € (+ALV) per henkilö, min 2000 € (+ALV)

Yhden päivän koulutuksessa ehdimme kouluttaa Agile scrum -menetelmän perusteet riittävällä tasolla, jotta scrum-menetelmää voi alkaa käytämään. Perusteiden lisäksi voimme suunnitella ja sopia yhteiset lähtömerkit menetelmän käyttöönotolle.

Kokeneelle tiimille sisältö luonnollisesti räätälöidään tarpeita vastaavaksi.

Agile Scrum (2 päivää)

400 € (+ALV) per hlö, min 4000 € (+ALV)

Syvennämme ensimmäisen koulutuspäivän aiheita, yleensä erityisesti Scrum Master ja Product Owner rooleja. Ehdimme paremmin keskustella myös mahdollisista kipupisteistä ja niiden ratkaisuista, kuten myös prosessin jatkokehittämisestä

Tutustumme tarkemmin Kanban ja lean menetelmiin, opetellaan projektin työmäärän arviointitapoihin, mietimme ratkaisuja ongelmatilanteisiin, ym.

Suosittelemme scrum-koulutuksia kokonaisille tiimeille ja tiimien esimiehille, sillä silloin jokaiselle on yhtenäinen käsitys scrumin rooleista ja toimintamalleista. Lupaamme koulutusten avaavan uusia arvokkaita näkökulmia myös projekti- ja tuotemanagereille, sisältävät paljon oppia myös ketterästä tuotekehityksestä, projektinhallinnasta ja esimerkiksi aikataulujen arvionnista.

Voimme tarvittaessa räätälöidä koulutuksia aika radikaalistikin, esimerkiksi yleiseksi ketterien menetelmien tai tiimijohtamisen koulutukseksi. Ota yhteyttä ja kerro tarpeistasi, niin katsotaan mitä voimme tehdä.

Konsultointi

Osaamistamme voi hyödyntää myös ilman koulutuksen tilaamista. Voit kysyä apua tai mielipidettämme pieniin asioihin vaikkapa sosiaalisen median kautta. Autamme mielellämme, erityisesti aiempiin koulutuksiimme osallistuneita. Jos tarvitset enemmän neuvoja, apua tai uusia ideoita, suosittelemme konsultointia.

Konsultoinnin aihe voi liittyä melkein mihin vain tuotekehitykseen, tiimityöskentelyyn tai johtamiseen liittyen. Tyypillisin tapaus on tiimi, jossa scrum-menetelmää on sovellettu jo pitkään, mutta hommat tuntuu takkuilevan. scrum tuntuu vain tuhlaavan aikaa ja koko tiimi on valmis vetämään koko menetelmän pöntöstä alas. Kuulostaa juuri oikealta tilanteelta ottaa meihin yhteyttä konsultaation merkeissä.

Muita yleisiä ongelmia, joissa voimme varmasti auttaa: Scrum ei toimi, tiimi inhoaa scrumia, prosessimme ei ole aidosti ketterä, aikataulut eivät pidä, työmäärän arvionti on mahdotonta, suunnitelmat eivät pidä, johtajuus on epäselvää, motivaatio on kadonnut, kankea organisaatio estää tiimin tehokkuuden, ... Kuulostiko mikään tutulta?

Pikakonsultointi

0 € (+ALV) sosiaalisessa mediassa

Vaivaako mieltäsi jokin ketteryyteen tai erityisesti scrum-menetelmään liittyvä asia? Kysy asiassa meiltä sosiaalisessa mediassa ja vastaamme mielellämme. Sosiaalisessa mediassa siksi, että samalla tulee ehkä yleistä keskustelua ja meille hieman näkyvyyttä. Mikäli olet ollut aiemmin koulutuksissamme, voit lähettää kysymyksesi myös sähköpostitse.

Konsultointi

200 € per tunti (+ALV)

Keskustellaan yhdessä parannettavista asioista, alkaen yhdestä tunnista ja kestäen niin pitkään, kuin haluat. Kehitetään nykyistä prosessianne eteenpäin, ratkotaan ongelmia, tai mitä vain ketteryyteen liittyvää. Tarvittaessa keskustellaan koko tiimin tai johdon kanssa. Ota yhteyttä ja keskustallaan miten voisimme olla avuksi.

Palautteita koulutuksistamme

Saku Huttunen, Kouluttaja

Kouluttajamme Saku Huttunen, on toiminut pitkään erilaisissa agile scrum tiimeissä Scrum Masterina ja Product Ownerina. Enitent kokemusta scrumin skaalaamisesta isoon organisaatioon tuli Nokialla, jossa SAFe-menetelmä silloin kehitettiin. Osaamista on monipuolisesti myös ketterien työprosessien kehittämisestä yleisemmälläkin tasolla. Kouluttajana hän on toiminut jo vuodesta 1995 alkaen niin kotimaassa kuin ulkomailla.

Agile scrum koulutuksissa painotus on käytännön soveltamisessa ja prosessin jatkuvassa kehittymisessä. Mukana koulutuksissa on usein asiaa myös johtamisesta, valmentamisesta, oppimisesta, Kanban menetelmästä, Lean menetelmistä ja erityisen paljon oikeita käytännön esimerkkitapauksia.

Lisää kouluttajamme taustasta voitte lukea TIIMI -sivulta ja ajatuksista liittyen ketteryyteen löytyy BLOGISTA.